Hopp til innhold

Gossen IL sikret opprykket i sesongens siste kamp!!!

Før sesongen startet i januar fikk Gossen IL nytt støtteapparat rundt A-laget, Eric Laurie som hovedtrener, Torstein Jelsa Larsen som spillende assistent trener og Ole Kristian Løvik som oppmann. Målet var å rykke opp. Ingen enkel sak siden Gossen IL var rangert som det nest dårligste laget i Møre og Romsdal sesongen før. Men etter 18 kamper (inkludert treningskamper) der 13 endte i seier, 3 uavgjort og 2 tap, befant Gossen IL seg nå i en gyllen posisjon for å klare målet om å rykke opp. Med seier hjemme mot Skåla IL i siste kamp for sesongen så ville Gossen IL befinne seg i 5.divisjon sesongen 2018. Ingen enkel oppgave for vårt unge lag, Skåla IL har nemlig kun tapt 1 obligatorisk kamp på 2 år. A-laget vårt har spilt to kamper tidligere i år mot Skåla, en treningskamp som endte med 8-1 seier pluss en seriekamp borte som på dramatisk vis til slutt endte 3-3. Dramatikk ble det også i opprykksfinalen på ærverdige Riksfjord stadion en kald oktober kveld.

Gossen IL startet med følgende lag i vår vante 4-4-2 formasjon:

                                                         Kristoffer Nilsen

Hermod A. Rambø – Ragnar Sporsem – Mati Rachowski – Jan Erlend Austevik

            Shabesen Uthaya - Germanas – Håvard Barstad – Adrian Kosinski

                                       Ahmad El Chiri – Ola Veland Husøy

Benken: Bendik Breivik, Vegar Småge, Jan Sheran, Teodor Berbatonis, Simen Løvik og Ranjith Arulselvam.

Mikael Josue Husøy (skade), Ole Johan Varhaugvik (ferie), Bartosz Zielinski (skade) og Torstein Jelsa Larsen (karantene) manglet til dagens kamp.
Noen endringer ble gjort på grunn av de spillerne som manglet. Kristoffer Nilsen ble hentet inn fra oldboys laget, vår nye spiss fra sommeren av, Jan Erlend Austevik, tar plassen til Ole Johan på venstre back og Ahmad El Chiri starter i stedet for Bendik Breivik.


Eric James Laurie og Torstein Jelsa Larsen uttalte før kampen at de forventet et offensivt Skåla lag fra start og at vi skulle ligge kompakt defensivt og satse på kontringer.

Men du kunne se fra første minutt at Skåla på ingen måte tenkte offensivt, de lå lavt og så veldig stresset ut i alle dueller. Første omgangen bærer preg av at Skåla ligger veldig lavt og forsvarer seg tett og kompakt. Selv om Gossen styrte spillet så ble det veldig få sjanser til begge lag. Men vi var farlige offensivt med en veldig god Adrian Kosinski på venstre kant som til tider herjet med Skålas høyre back, og defensivt hadde vi full kontroll på det som skal være 6.divisjons beste angrepsrekke statistisk sett. Det blir gjort et bytte før pause, Ahmad El Chiri jobbet knallhardt på topp og ble byttet ut etter 35 min, inn kommer store og sterke Bendik Breivik.

I pausen snakker Torstein og Eric Laurie om at vi må fortsette slik som første omgang og at vi ikke mister hodet og stresser med å få det første målet. Sjansene og målet vil komme så lenge vi klarer å holde det gode fokuset.

Andre omgang starter som første omgang, Skåla ser veldig stresset ut hver gang de får ball eller når Shabesen, Ola, Germanas, Bendik og Adrian Kosinski løper mot dem, og det med god grunn. Om første omgang var en god omgang fra Gossen sin side, så skulle 2. omgangen bli enda bedre. Gutta viser enormt mye vilje og vi begynner å skape større og større sjanser. Det lukter mål på Riksfjord stadion, publikum kjenner lukta av 5.divisjon og maner guttene frem mot målet.
I det 62. minutt eksploderer stadion, en innøvd cornervariant fra Ola Veland Husøy ender inn i klynga foran keeperen og der står vår hærfører, Mati Rachowski. og hælflikker ballen i målet! 1-0 til Gossen!!!
Etter målet satser Skåla mer offensivt, nå er det de som trenger en scoring for å rykke opp. Dette fører til ekstremt mye rom for våre spillere og vi produserer sjanse etter sjanse.

I det 79. minutt blir det mer dramatikk på Riksfjord. Vår polske stjerne Adrian Kosinski får servert en fin ball av dagens beste mann, Håvard Barstad, i bakrom. Kosinski utfordrer den gamle Molde FK helten Knut Anders Forstervold, en duell Fostervold ikke kan vinne, så han sparker ned Kosinski som bakerste mann, rett utenfor 16 meteren og får da et velfortjent rødt kort. Frisparket ender i muren.
Gossen fortsetter å skape sjanse på sjanse, men 2-0 scoringen kommer ikke. Det blir mer og mer nervøst på tribunen og nede på sidelinjen hos vårt støtteapparat. Det blir ikke mindre nervøst i det 80ende spilleminutt når en lang ball kommer mot vår hjemvendte sønn Ragnar Sporsem. En enkel ball i utgangspunktet, men Ragnar er uheldig og faller når han rygger bakover for å heade, det fører til at Skålas nr 11 får tak i ballen og er på vei mot mål. Heldigvis for Gossen så er Mati Rachowski våken og leverer årets takling rett før Skåla får skyte innenfor 16 meteren. MESTERLIG!

I det 85. spilleminutt gjør vi dagens andre og siste byttet, Shabesen går ut og inn kommer Vegar Småge.
Klokka tikker Gossen sin vei, men dramatikken var langt fra over. I det 90ende minutt går Hermod Andre Rambø knallhardt til og får sitt andre gule kort og dermed skal de siste 4 minuttene spilles 10 mot 10. I det 94. spilleminuttet skal Skåla få sin sjanse på corner. Ballen svinges inn og der dukker den store keeperen opp og får headet fra 6-7 meter, heldigvis for oss header han et stykke over fra en veldig god posisjon.
Vår nye keeper for dagen Kristoffer Nilsen, som for øvrig spilte en strålende kamp, bruker tid på å sette i gang spillet igjen, i det ballen forlater skoen blåser dommeren av kampen og spillerne, trenerne og publikummet kan slippe jubelen løs! Gossen IL er SERIEMESTERE!!!!

Vår nysignering fra Molde 3, Jan Erlend Austevik sa etter kampen: « vi hadde god kontroll og fortjente virkelig å vinne denne kampen. Alt i alt syns jeg at vi har vært det beste laget i vår pulje. Jeg kom til Gossen IL pga. ambisjonene om opprykk og nå har vi klart det! Veldig stor ære å få lov til å bidra til at Gossen IL kommer seg oppover i divisjonssystemet».

Takk til publikummet som har støttet guttene hele sesongen, vi hadde ikke klart dette uten dere og uten alle dere som har bidratt med de fantastiske rammene før alle våre hjemmekamper!

PEISA PÅ!!!