Hopp til innhold

Etter 5 runder i 5. divisjon.

         Oppsummering etter de 5 første rundene i 2018.

Som nyopprykket lag var nok mange spent på hvordan det skulle gå i 5. divisjon i år. Og etter at fem serierunder er spilt, må en vel si at det har startet utrolig bra. Seier i alle kampene. Og flott offensivt spill og mange mål så langt.

Første kamp mot Eidsvåg hjemme gikk i ufyselig vær, sluddbyger stort sett igjennom hele kampen. Men selv om vi møtte et lag som rykket ned fra 4. divisjon, skulle det vise seg at det etter hvert skulle bli klasseforskjell. Og da GIL fikk det første målet etter 24 minutter ved Einar Olav Aspås Brakstad, så var det kun spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Det ble 6-1 til pause, og til slutt stod det 10-1. Bra start på sesongen.

Neste kamp var også hjemmekamp, mot Skåla, som også var i samme divisjon som GIL i fjor, og vi hadde noen harde oppgjør mot. I denne kampen skåret Jan Erlend Austevik etter 21 minutter, og etter 27 minutter økte Adrian Kosinski til 2-0, som ble pauseresultatet. I andre omgang økte Bendik Breivik til 3-0. Skåla fikk et trøstemål etter 86 minutter og kampen ebbet ut på 3-1 til hjemmelaget.

I tredje kamp møtte vi igjen Eidsvåg, denne gang inne i Eidsvågen. I denne kampen laget Eidsvåg 2 mål, etter 2. minutter og etter 85 minutter. Men i mellomtiden hadde GIL gutta laget 8 mål, blant annet et hat-trick av Ola Veland Husøy. Og altså 8-2 sier til GIL.

Fjerde kamp mot Kvass/Ulvungen, ble spesiell. Fordi Kvass/Ulvungen møtte opp bare med 11 spillere, og deres lagkaptein ble skadet etter ca. 15 minutter. Og de måtte spille de siste 75 min. med 10 mann. Utrolig nok stod det 0-0 til pause. Det var nok av sjanser for hjemmelaget. Men ingen mål altså. Men etter pause løsnet det skikkelig. Etter 48. min. skåret Einar Olav Aspås Brakstad, og deretter fulgte de andre opp og det endte på 8-0 til slutt. Og hat-trick av to av GILs spillere, Adrian Kosinski og Ahmad Elchiri!

Femte kamp ble vel den vanskeligste så langt i år, nemlig Bud på bortebane. Og jeg må bare referere til referat fra NFF sine sider og Bud IL sine hjemmesider. Bud tok ledelsen etter 21 min., og ifølge Bud sin egen info var de nærmere flere mål enn GIL. Men keeper Torstein var i toppform og ryddet opp. Og så ble det Shabesen show, han banket inn to mål til GIL før pause. Dermed 2-1 til GIL til pause. Og etter pause skåret Shabesen sitt tredje mål, og altså hat-trick. Og det ebbet ut med seier igjen og altså 3-1 til GIL i en vanskelig bortekamp. Og at det var vanskelig og hardt, viser også 4 gule kort til GILs sine gutter at det var. Men dermed står vi med 15 poeng og 32-5 i målprotokollen.

Det er en strålende start på sesongen! Heia Gossen !!!!!